október 9. (vasárnap)

HANGÁCSI MÁRTON

Énekes-dalszerző. Szólóban játszik, a koncertek viszont túlmutatnak a megszokott egyszemélyes, akusztikus előadásokon.

A dalok modern átgondolásban, gazdagabb hangszerelésben (elektromos gitár, loop pedál, sample pad) kerülnek színpadra. Marci második nagylemeze 2019 októberében jelent meg, <30 címmel, 2021 januárjában pedig négy dalt tartalmazó élő EP-je, Hooked címmel.

Október 9. (Vasárnap) – 16:00

“Igéző szemek” – Kazinczy utca 12. előtti parkolóhely

SOFEAT

Zsófi és Peti a Kőbányai Zenei Stúdióban tanultak, ott kezdtek el együtt zenélni. Peti játszik még a The Pontiac, Áron András and The Black Circle Orchestra, Blue Cold Jalapeños (Red Hot Chili Peppers cover band) és számos más formációban is. Zsófi a Budapest Voices acapella zenekar szólistája volt és  jelenleg is több produkcióban működik közre. Folyamatosan dolgoznak már saját dalaikon is.

Soul, blues, jazz, pop és rock műfajokban mozognak szívesen, szeretik a balladákat és a tempósabb szerzeményeket is, szeretnek szabadon játszani a dalokkal, műfajokkal, improvizálni és újragondolni.

Október 9. (Vasárnap) – 17:00

“Ősz beugró” – Szentkirályi utca 27. előtti parkolóhely

HELKA

Ősi női energia, kegyetlen őszinteség és zenei fúziók jellemzik Helkát. Erős lelki kötődés és szakmai tapasztalat fűzi a népzenéhez, ez az autentikus zenei világ keveredik a jazzből, popból, klasszikus zenéből hozott alapokkal, így alkotva egy ínyenc, egyedi hangzásvilágot. Műsorában népzenei feldolgozások és saját dalok is hallhatóak lesznek.

 Népzenei feldolgozásait népi eklektika jellemzi: dalai helytől és időtől függetlenül, archív anyagok felhasználásával készülnek. Saját dalainak alappillére pedig az önismereti utazás során megszerzett tudás önmagáról.

Október 9. (Vasárnap) – 18:00

“Mikszáth tér – Dél” – Szentkirályi utca 41. előtti parkolóhely 

MIXTRIP – NÉGYESSY/BANYÓ DUÓ

Bálint és Barna már több éve zenélnek együtt különböző formációkban, jelenleg mindketten Ausztriában folytatják zenei tanulmányaikat. Mostani projektjükben arra tesznek kísérletet, hogy az eddig őket ért zenei hatásokból, saját megírt témáikból, jazz-sztenderdekből, illetve szabadon improvizált részekből egy sajátos egyveleget hozzanak létre.

Banyó Bálint – zongora, billentyűk
Négyessy Barnabás – gitár, effektek

Október 9. (Vasárnap) – 19:00

“Kék Kakas” – Székely Mihály utca 2. előtti parkolóhelyen

HEGEDŰTRIÓK

Egy zeneszerzőből, és három zenészből álló alkotócsoport vagyunk. Fiatal szerzők műveit adjuk elő három hegedűn, műfaji megkötés nélkül. 2016 környékén, még a zeneakadémiai évek alatt kezdtem el írni hegedűduóra, és trióra, ekkor gondolkodtunk el a lányokkal azon, hogy alakítunk egy állandó formációt ezeknek a daraboknak a megszólaltatására. Az évek alatt több szerző is csatlakozott hozzánk, így egyre sokszínűbb műsorunk lett.

Október 9. (Vasárnap) – 20:00

“Az első” – Kazinczy utca 52. előtti parkolóhely