október 7. (péntek)

KODACHROME

Valamikor a ’90-es években két srác Magyarország két különböző pontján, elsősorban szüleik hatására, rongyosra hallgatta Simon and Garfunkel kazettáit. A Kodachrome olyan akusztikus duó, ahol a jól ismert dalok, mint a Sound of silence, a Mrs. Robinson vagy a Scarborough fair Jobbágy Bence és Méhes Adrián előadásában szólalnak meg, közelebb hozva az örök érvényű Paul Simon dalokat a ma emberéhez.

Október 7. (Péntek) – 16:00

“Igéző szemek” – Kazinczy utca 12. előtti parkolóhely

¡NOSNACH

Francia-balkán-klezmer-tangó New Yorktól Odesszáig. Kelet-európai sanzon. Francia, zsidó, argentin, balkáni és cirkuszi zenék keverednek szabadzenei illetve jazz elemekkel. Móser Ádám – harmónika,
Kertész Endre – cselló

Október 7. (Péntek) – 17:00

“Ősz beugró” – Szentkirályi utca 27. előtti parkolóhely

LITVÁN ERIKA DUÓ

Litván Erika, Vajda Barnabással közösen káprázatja el a Mikszáth Kálmán térre érkezőket.

Művek: Stamitz: Duó; Pleyel: 3 duó; Mozart: Figaro házassága átirat hegedű duóra 5 tétel; Fuchs: 2 duó; Bartók: 5 duó

Október 7. (Péntek) – 18:00

“Mikszáth tér – Dél” – Szentkirályi utca 41. előtti parkolóhely

MESSESSIPPI

A Messessippi három jó barát zenei kísérletezéséből született és sokat csiszolt, nem mindennapi produkciója. Különlegessége az elsöprő energia és a nagyzenekari hangzást idéző színpadi játék. Egyszerre szólal meg egy dobfelszerelés és egy szájharmonika az egyik oldalon, míg két oldalról az ének és a gitárok köztük néhány
különleges pengetős hangszer, mint például egy sakktáblából készült gitár. Az eddig duó formában működő zenekarhoz nemrégiben csatlakozott az ifjú Borsi Ferenc gitáros akinek köszönhetően új távlatok nyíltak meg a különböző hangzások felé.

Október 7. (Péntek) – 19:00

“Az első” – Kazinczy utca 52. előtti parkolóhely

ANNIE LANE

Az Annie Lane egy süteményrock zenekar Budapestről. Dalaikat sok minden ihlette: süteményimádat, gyermekkori reflexiók, feketemágia, Marylin Monroe illata, soha be nem teljesült vágyak. A számokban éppúgy felfedezhetőek klasszik-rock és psych-folk elemek, mint dream pop és blues hatások. Nem csak kötött pulóveres, vászontáskás lányoknak és fiúknak.

Október 7. (Péntek) – 20:00

“Neonparádé” – Kazinczy utca 24. előtti parkolóhely