október 13. (csütörtök)

NAGY BARNI X KISS PETI DUÓ

A The Pontiac zenekar két tagjának, Barninak és Petinek a duó formációja.

A The Pontiac zenekar 2017 márciusában alakult, Nagy Barni és Kiss Peti ötletei nyomán. Ők ketten a Kőbányai Zenei Stúdióban ismerkedtek meg, hasonló zenei ízlésük, és hasonló humoruk hozta össze őket. A saját szerzemények mellett műsorra tűzzük kedvenc blues, funky és folk dalainkat is. Rendszeres fellépői vagyunk duo formációban a budapesti “Fat Mama Eatery” étteremnek, a Szimpla Kertnek, az Udvarromnak és többek között még a “Rock Burger” éttermeknek is. Számos rendezvény, kocsma, pub, kávézó és étterem állandó zenészei vagyunk.

Október 13. (Csütörtök) – 16:00

“Mikszáth tér – Dél” – Szentkirályi utca 41. előtti parkolóhelyen

HAVAI-KOSZTI AKUSZTIK DUÓ

Havai Gábor, közvetlen bohém stílusával könnyen megtalálja a hangot közönségével. Saját szerzeményeit és kedvenc angol szász dalait játssza amerre jár. Egy szál gitár-énekkel és lendületes dinamikájával varázsol hangulatot hallgatóinak. Zenéjében a pop, rock és alternatív stílusok keverednek.

Ezúttal, régi jó barátjával és zenész társával Koszti Márkkal kiegészülve dobják fel a hangulatot a gitár és a cajun erejével.

Október 13. (Csütörtök) – 17:00

“Kék Kakas” – Székely Mihály utca 2. előtti parkolóhelyen

GIUSTO VONÓSÖTÖS

Franz Schubert utolsó kamaraművét, a C-dúr vonósötöst (D. 956, op. posth. 163) néha “Cselló kvintettnek” is nevezik, mert egy standard vonósnégyesre plusz egy extra csellóra íródott az extra brácsa helyett, amely gyakoribb a hagyományos vonósötösökben. 1828-ban komponálta, és alig két hónappal a zeneszerző halála előtt készült el. A darab első nyilvános előadására csak 1850-ben került sor, a kiadás pedig három évvel később, 1853-ban. Schubert egyetlen teljes értékű vonósötösét „fennséges”-ként  vagy „rendkívüli” -ként méltatták. “feneketlen pátosszal”, és általában Schubert legjobb kamaraművének, valamint az összes kamarazene egyik legnagyobb kompozíciójának tartják.

Október 13. (Csütörtök) – 18:00

“Az első” – Kazinczy utca 52. előtti parkolóhelyen

ERDŐFŰ

Az Erdőfű Magyarországon tevékenykedő táncházzenészek összefogásából jött létre. Tagjai mind elkötelezett hívei a Kárpát-medencei népzenei hagyomány hiteles előadásának, táncházakban és koncerthelyszíneken egyaránt.

Október 13. (Csütörtök) – 19:00

“Újból Új” – Kazinczy utca 40. előtti parkolóhelyen

LEE OLIVÉR

Lee Olivér énekes, gitáros, dalszerző, a magyar könnyűzenei élet ismert alakja, akit az utóbbi években ék és a Trillion zenekarokből ismerhetünk, de találkozhattunk vele Hajós András Dalfutár c. műsorában, illetve gitárosként számos híres formációban, zenekarban játszott. Szólóműsorában a hangerő szerepét a spontaneitás és az intimitás veszi át.

Október 13. (Csütörtök) – 20:00

“Neonparádé” – Kazinczy utca 24. előtti parkolóhelyen