október 12. (szerda)

WAHORN

Wahorn utcazenész előadása társak nélkül is híven tükrözi a fél évszázaddal ezelőtt népszerű, mostanra azonban elviselhetetlen, bár unalmasnak nem mondható zenei munkásságát. Nem sok jót ígér annak, aki a jólismert lágy dallamok barátja. Riasztóan fog hatni azokra a hallgatókra is, akik a zenét az idő mulatásának, szórakozásuk eszközének tartják. Wahorn ott van, ha senki sincs körülötte. Egyelőre!

Október 12. (Szerda) – 16:00

“Igéző szemek” – Kazinczy utca 12. előtti parkolóhelyen

LENKKE_

Fehér Lili, művésznevén Lenkke_  utcazenészként már sok helyen megfordult, de leginkább Budapestről, vagy a Balaton környékéről lehet ismerős. Saját dalai mellett általa kedvelt külföldi és magyar zenéket is feldolgoz.

Október 12. (Szerda) – 17:00

“Mikszáth tér – Dél” – Szentkirályi utca 41. előtti parkolóhelyen

NAISVÁN

Naisván fedőnév Nagy Istvánt takarja, magánhangzó-torlódott kiejtéssel. A közönség Pistiként ismeri, meg a KASSANDRA zenekarból. Szerzői koncertjein gitárral és looperrel gyúrja össze dalait progresszív zenei élménnyé.

Október 12. (Szerda) – 18:00

“Neonparádé” – Kazinczy utca 24. előtti parkolóhelyen

FERI KLEPTON

Németh Ferenc a Kávészünet együttessel elért sikereket követően az évek alatt megírt saját dalait FeriKlepton néven prezentálja a közönségnek. Ezek romantikus, keserédes és társadalomkritikus hangulatú alternatív popdalokként definiálhatóak. A műsort kedvenc előadóinak (Red hot chili peppers, John Mayer, stb.) számaival fűszerezi meg, így az előadást hallgatva nem csak gondolatébresztő, de szórakoztató élményben is részünk lehet.

Október 12. (Szerda) – 18:30

“Ősz beugró” – Szentkirályi utca 27. előtti parkolóhelyen

FOLKBEAT

Átjárás a népzene és populáris zene között.  

Kitűzött célunk, hogy ne csak a kulturális ismereteink bővítése céljából tanuljunk, ismerjünk népdalokat, hanem annak eredeti jelentősége a közös éneklés és közösség kovácsoló energiája miatt is. Magunkra formáljuk a dalokat, mert a népdal mindig kicsit egyedi, így eredeti, ez a küldetése.

Szeretnénk, ha a népdalok nem csak egy bizonyos közegben lennének ismertek, hanem zenei irányzattól függetlenül is.

Azt tapasztaljuk, hogy nagy igény van a népdal tanulásra, éneklésre és ennek terápiás hatására. Hiszünk a közös éneklés lélekformáló erejében és fontosságában mi ezt népdalokkal szolgáltatjuk, tambura, gitár és egy-egy dalban kézi dob kíséretében. 

É/neke/ljetek szabadon! 

Október 12. (Szerda) – 19:00

“Kék Kakas” – Székely Mihály utca 2. előtti parkolóhelyen

ANETT&LIVI ACOUSTIC

Anett&Livi Acoustic egész évben járja az országot zúzós repertoárjukkal, és a közönségük imádja, hogy a rockon belül rendkívül sokszínű az ízlésük. A gondosan felépített műsorban többször visszamegyünk a 80-as évekbe megidézni némi Queen hangulatot, Livi pörgeti a Guns szólókat, elmerülünk a kockásinges grunge életérzésben vagy éppen Anett Linkin Parkot üvölt.

Legszívesebben újra elővennénk a szalagos kazettáinkat, annyira a 90-es évek nosztalgikus hangulatában érezzük magunkat. És persze ha mindez nem elég, akkor itt-ott felcsillan a magyar alter rock világa, közösen üvöltős, válogatott slágerekkel.

Október 12. (Szerda) – 20:00

“Újból Új” – Kazinczy utca 40. előtti parkolóhelyen