október 10. (hétfő)

MÓSER ÁDÁM

“Amikor játszom, a zeném végül mindig történetté lesz. Szavak nélküli történetté. A szabadság történetévé.”

“A tangó nekem mindig kultúrák találkozásáról szólt, ahogyan a sanzon is. Hagyományok törésvonalai mentén születő feszültségről, annak feloldásáról. Szenvedélyről, életről. A tangóban ugyanúgy benne van Kelet-Európa, mint Argentína. New York, Odessza. A sanzonban a balkán és Párizs.
Zeném központi gondolata az improvizáció szabadsága. Francia, zsidó, argentin, balkáni és cirkuszi zenék keverednek kortárs elemekkel.”

Móser Ádám – harmonika, zeneszerzés

Október 10. (Hétfő) – 16:00

“Mikszáth tér – Dél” – Szentkirályi utca 41. előtti parkolóhelyen

OKOS VIOLA

Okos Viola, az Odd ID (ex Ethnofil) énekese, készülő népzene feldolgozós szóló anyagáról játszik dalokat gitáron és kobzon, illetve kiegészíti műsorát alternatív és folk stílusú dalokkal, olyan előadóktól mint Jozé González vagy a Radiohead.

Október 10. (Hétfő) – 17:00

“Igéző szemek” – Kazinczy utca 12. előtti parkolóhelyen

LIEN

A LIEN akusztikus duó 2017-ben alakult a Kőbányai Zenei Stúdió falai között. A lányok azóta járják az országot és Budapest legmenőbb helyeit. Éden és Livi saját stílusukra formálják a dalokat, műsorukban megtalálhatóak az elmúlt évek legnagyobb slágerei, klasszikusok, és kevésbé ismert személyes kedvencek is.

Október 10. (Hétfő) – 18:00

“Kék Kakas” – Székely Mihály utca 2. előtti parkolóhelyen

GÁSKA

A “gașcă” szó románul csoportot, bandát jelent.

Mi táncházakban, nyári zenei táborokban találkoztunk, kezdtünk csoportosulni. Azóta ki-ki egyéb zenei felállásokban zenél, zenét tanul, tanít. A közös muzsikálás szeretete, a hagyományok tisztelete, és a barátság hozott össze minket. Nagyrészt moldvai népzenét játszunk, legtöbbször tánc alá muzsikálunk. Rendszeresen tartunk táncházat a zenélés és a tánc öröméért, ahol testet megmozgató ritmusok és dallamok, kéz a kézben együtt táncolás és jó hangulat vár mindenkit.

Október 10. (Hétfő) – 19:00

“Neonparádé” – Kazinczy utca 24. előtti parkolóhelyen

AGÓCS MÁRTON & FEJÉR MIHÁLY (AUREVOIR.)

Kezdetektől fogva arra törekedtek, hogy magukat, illetve zenéjüket ne szorítsák szigorúan meghatározott műfaji keretek közé; az ethno-beat mint műfajmegnevezés arra utal, hogy leginkább a Kárpát-medence népzenéje és az angolszász beat-folk hatásai köszönnek vissza dalaikban, e műfajok hatottak leginkább alkotó tevékenységükre, legfőbb példaképeik a táncházmozgalom és a beatmozgalom jeles képviselői. Zenéjükben koncepciózusan jelen van a sokszínűség; ahogyan a magyar, cigány, ír és délszláv népzene motívumai és az 1960-as évek beatzenéje, úgy a francia kávéházi sanzonok világa és a régi reneszánsz, barokk zene egyaránt alapul szolgál dalaikhoz. A zenekar neve (“a viszontlátásra!”) arra enged következtetni, hogy a könnyűzenében a konkrét, egymástól élesen elválasztható stílusok ma már nem figyelhetők meg, a könnyűzenei alkotások egyre inkább ezen stílusok keveredésének eredményeként keletkeznek.

Október 10. (Hétfő) – 20:00

“Újból Új” – Kazinczy utca 40. előtti parkolóhelyen