Október 7. (Péntek) – 19:00

“Az első” – Kazinczy utca 52. előtti parkolóhelyen

 

messessippi

A Messessippi három jó barát zenei kísérletezéséből született és sokat csiszolt, nem mindennapi produkciója. Különlegessége az elsöprő energia és a nagyzenekari hangzást idéző színpadi játék. Egyszerre szólal meg egy dobfelszerelés és egy szájharmonika az egyik oldalon, míg két oldalról az ének és a gitárok köztük néhány
különleges pengetős hangszer, mint például egy sakktáblából készült gitár. Az eddig duó formában működő zenekarhoz nemrégiben csatlakozott az ifjú Borsi Ferenc gitáros akinek köszönhetően új távlatok nyíltak meg a különböző hangzások felé.

A Messessippi különös zenei világa eltér a megszokott és jól ismert formáktól. Alappillére az afroamerikai blues és a magyar népzene melyek különösen nagy hatással voltak a zenekar tagjainak életére. Mindezek ötvöződnek egy dallamos és lendületes zenei szövetben. Fontos megemlíteni a dalszövegek erejét is. Sokszor mély és költői gondolatokkal találkozunk bennük, olykor különös érzésekkel vívódásokkal, keserédes humorral, élethelyzetekkel, melyek célja a gondolat ébresztés és egy hiteles üzenet átadása.

Fejér Simon Pál: dalszöveg, ének, gitárok
(Ex Deák Bill Blues Band, Ütött Kopott Angyal, Ex Veronaki, Kex Remake)

Szert Zsigmond: szájharmonika, dob
(Ex Paganza, Cabaret Medrano, Ütött-Kopott Angyal, Stukker)

Borsi Ferenc: 12húros gitár, akusztikus gitár , banjo, vokál