Október 9. (Vasárnap) – 18:00

“Mikszáth tér – Dél” – Szentkirályi utca 41. előtti parkolóhelyen

 

helka

Ősi női energia, kegyetlen őszinteség és zenei fúziók jellemzik Helkát. Erős lelki kötődés és szakmai tapasztalat fűzi a népzenéhez, ez az autentikus zenei világ keveredik a jazzből, popból, klasszikus zenéből hozott alapokkal, így alkotva egy ínyenc, egyedi hangzásvilágot. Műsorában népzenei feldolgozások és saját dalok is hallhatóak lesznek.

 Népzenei feldolgozásait népi eklektika jellemzi: dalai helytől és időtől függetlenül, archív anyagok felhasználásával készülnek. Saját dalainak alappillére pedig az önismereti utazás során megszerzett tudás önmagáról.

2017-ben a Fölszállott a páva televíziós vetélkedőjének döntőse volt, Európa számos országában fellépett már Oroszországtól, Írországon át Törökországig. 2022-ben végzett a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem citera/koboz/tekerő-népi hegedű szakán.

,,A szabadon kezelt motívumokat saját személyiségére szabva kortárs, sokakat megérintő, élő városi folklórdarabokat komponált a kedves egyéniségű, de határozott zenész. Cseh Tamás közérzeti líráját idézik meg humoros és őszinte egyszerűséggel.” – írta a Fonó Budai Zeneház Helkáról.